MY FAMILY AND FRIENDS

Photobucket Photobucket Photobucket Photobucket Photobucket Photobucket Photobucket Photobucket Photobucket Photobucket Photobucket 93 96 Photobucket Photobucket Photobucket Photobucket Photobucket Photobucket Photobucket Photobucket Photobucket Photobucket Photobucket Photobucket Photobucket Photobucket Photobucket Photobucket 114 113 112 111 110 109 108 107 106 105 104 103 102 101 100 99 98 97 90 89 88 87 86 85 84 83 82 81 80 79 78 77 76 75 74 73 72 71 70 69 68 67 66 65 64 63 62 61 60 59 58 57 56 55 54 53 52 51 50 49 48 47 46 45 44 43 42 41 40 39 38 37 36 35 34 33 32 31 30 29 28 27 26 25 24 23 22 21 20 19 18 17 16 15 14 13 12 11 10 9 8 7 6 5 4 3 2 1
Photobucket

Search

EMMA checkitout2u.blogspot.com. Powered by Blogger.
Photobucket

Follow by Email

Followers

Wednesday, September 2, 2009

Alahai Mata, Kesyiankan Badan



Salam, selamat bersua kembali.. mata tak mengantuk kesian alahai kat badan.
Dah lama rasanya aku tinggalkan blog ini kerana tidak berkesempatan and actually takde citer yang best. hehe 1st skali aku nak ucapkan SELAMAT BERPUASA kepada semua pengunjung setia blog aku nih. 2nd aku nak ucapkan SELAMAT MENYAMBUT ULANG TAHUN KEMERDEKAAN MALAYSIA dan jangan lupa memerdekakan diri kita dari pelbagai anasir dan sifat2 yang tidak baik ok! 
 
Aku mahu berkongsi kegembiraan abang ku terchenta.. Tanggal 1 September 2009, aku dapat anak sedara baru.. Muhammad Adam Irfan bin Che Mohd Imran, bagi ku nama itu sangat chantek.. ahaks tahniah untuk aku.. actually due date kak yu bersalin on 31 of August, ingatkan jadi salah satu anak merdeka hehe.. tp xde maknanye asalkan selamat dan sihat. Alhamdulillah.. Terima Kasih kepada Kak Yu kerana menghadiahi abangku cahaya mata. Sesungguhnya ALLAH jua la yang menciptakan segala yang ada di langit dan di bumi.
Sempat berkongsi sedikit pengalaman Kak Yu yang spotin' tu.. dier kata seperti nak aje dier tendang semua nurse yang ada kat situ dan sempat jugak dier gigit tangan suami dier hehe dasyatkan? tidak aku terbayangkan macamane rasanyer huk3. Insyaallah ada rezeki suatu hari nanti. Betapa bermaknanya sakit ketika melahirkan apabila satu nyawa keluar dari rahim ibu.. Satu nyawa itu amat bermakna sebagai penawar kepada kesakitan.. Ya ALLAH kau jua lah yang mengetahui segalanya..
So kepada semua, hargailah ibu anda.. 'Mak, aku sayang kamu. Maafkan segala kesalahan ku. Ku berjanji tidak menyakiti hatimu. Kau lah ratu hati ku'. Ya ALLAH, ampunilah dosa kedua ibubapaku sebagaimana mereka mengasihani ku semasa aku kecil. 
Begitulah ibu.. Matinya mati syahid jika matinya semasa dia mahu melahirkan. Lihatlah betapa besarnya pengorbanan ibu. Ya ALLAH, panjangkanlah umur ibubapaku, sesungguhnya aku tidak sanggup kehilangan mereka yang paling aku cintai.

4 comments:

BUJANG SUSAH said...

Assalamualaikum... Salam ziarah dari sahabat.. nice blog n good entry.. Dik.. abg nak ngorat leh dik?

Sedikit tips dan info buat teman2 bloggers.. perkara remeh yg kita kurang perasan dan tutor 4 the latest read more.. tengok jgn x tengok.. sila
klik disini. Semoga bermanfaat insyaAllah..Sebaik-baik manusia ialah orang yang dapat memberi manfaat kepada orang lain(Hadis riwayat Al-Qudhi).

blog anda bagus...!!! Teruskan menulis.. dan semoga sejahtera sentiasa.
selamat menjalani ibadah puasa.. semoga sentiasa diberi keberkatan.. insyaAllah. wassalam.

CHE NOORAZMA BINTI CHE TAIB said...

tq 4 ur info hehehe

BUJANG SUSAH said...

lorr.. org nak ngorat ada ke ketawa jer plak..

BUJANG SUSAH said...

lorr.. org nak ngorat ada ke ketawa jer plak..