MY FAMILY AND FRIENDS

Photobucket Photobucket Photobucket Photobucket Photobucket Photobucket Photobucket Photobucket Photobucket Photobucket Photobucket 93 96 Photobucket Photobucket Photobucket Photobucket Photobucket Photobucket Photobucket Photobucket Photobucket Photobucket Photobucket Photobucket Photobucket Photobucket Photobucket Photobucket 114 113 112 111 110 109 108 107 106 105 104 103 102 101 100 99 98 97 90 89 88 87 86 85 84 83 82 81 80 79 78 77 76 75 74 73 72 71 70 69 68 67 66 65 64 63 62 61 60 59 58 57 56 55 54 53 52 51 50 49 48 47 46 45 44 43 42 41 40 39 38 37 36 35 34 33 32 31 30 29 28 27 26 25 24 23 22 21 20 19 18 17 16 15 14 13 12 11 10 9 8 7 6 5 4 3 2 1
Photobucket

Search

EMMA checkitout2u.blogspot.com. Powered by Blogger.
Photobucket

Follow by Email

Followers

Monday, December 17, 2012

Info Menarik Tentang Kucing




  1. Kucing rumah boleh tidur sehingga 14 jam sehari
  2. Snow Leopard melindungi diri daripada kesejukkan melampau dengan melilitkan ekornya yang sepanjang 3 kaki di sekeliling hidungnya
  3. Puma (harimau kumbang) dan Leopard merupakan mamalia yang boleh melompat paling tinggi sekali. Mereka mampu melompat setinggi 16.5 kaki
  4. Kucing paling kecil didunia dijumpai di Singapura dan ia hanya seberat 4 pound bersamaan  1.814kg.
  5. Kucing mampu menghasilkan sehingga 100 bunyi vokal manakala anjing hanya mampu buat 10 sahaja.
  6. Kucing menggunakan misai mereka sebagai antena untuk mengukur sama ada laluan itu muat atau tidak untuk dilalui. Jadi sila jangan potong atau trim misai-misai kucing korang. Kesian kucing tu nanti
  7. Kebanyakkan kucing tidak memiliki bulu mata.
  8. Jika dikira mengikut nisbah berat, Leopard kononnya 7 kali lebih kuat daripada manusia.
  9. Panthers (Harimau Kumbang) juga dikenali sebagai Black Leopard (Harimau Bintang Hitam) mereka sebenarnya adalah daripada speseis yang sama. Jika diperhatikan betul-betul, boleh kelihatan tompok-tompok hitam pada Panthers.
  10. 1 daripada 4 rumah di Amerika mempunyai kucing
  11. Sama seperti cap jari, corak di hidung kucing adalah unik dan berbeza-beza
  12. Pada 1800′s, kucing digunakan untuk menghantar surat dari rumah ke rumah. Pada 1879 di Belgium terdapat 37 ekor kucing ditudaskan untuk menghantar surat ke rumah penduduk kampung. Tapi akhirnya mereka sedar, kucing tak cukup berdisiplin untuk menjalankan tugas ini hehe
  13. Dalam seumur hidup, dianggarkan seekor kucing rumah menghabiskan masa 10,950 jam mengiaw (purring) haha
  14. Kucing mampu selamat walaupun jatuh dari ketinggian 30 kaki
  15. 25% pemilik kucing blow dry kucing mereka selepas dimandikan. Anda tergolong dalam golongan 25% ni tak?
  16. Kucing ada 32 otot di setiap telinga.
  17. Kucing akan membersihkan dirinya dengan lidah selepas berhadapan dengan sesuatu yang berbahaya atau selepas bergaduh dengan kucing lain. Ini bertujuan untuk menenangkannya dengan melakukan sesuatu yang biasa baginya.
  18. Kucing boleh melihat 6 kali lebih baik berbanding manusia di waktu malam. Ini kerana mereka mempunyai tapetum lucidum, satu lapisan extra yang bertugas untuk menyerap cahaya. (sila google untuk keterangan lajut
  19. Rahang kucing tidak boleh bergerak kekiri dan kekanan.
  20. Kucing mampu untuk berlari sepantas 20 KM sejam bila ia meningkat dewasa, tapi malangnya kebanyakkan kucing sekarang ni dah terlalu malas untuk berlari

Saturday, October 20, 2012

Piala Malaysia : TRW vs ATM



Alhamdulillah hujan rahmat hari ni, kat Kelantan hari ni dapat cuti Peristiwa.. hehe tau tak sebab ape? The Red Warriors dapat ke Piala Malaysia lawan ATM.. terus je dapat cuti.

20 Oktober 2012 - memang semangat la aku. Sesudahnya sembahyang Isyak tunggu depan TV, on Astro Awani.. Actually aku dan ayahku. Tapi aku rasa yang terlebih semangatnyer aku haha. Memang aku tunggu sampai habis la, layan BOLA terr.. sebelum ni mane ada aku layan bola, tengok pon sekadar sekilas pandang ajer. Sepanjang Separuh Masa Pertama, macam-macam bunyi :

"Ookkk aloh"
"Hoo Ho! ookkk"

Friday, October 19, 2012

Jangan Bersedih Duhai Hati


Di manakah semuanya di saat aku bermuram durja? Siapakah yang harus ku cari? Teman? Sudikah KAU menjadi teman hidup dan matiku? Teman untuk aku mengadu segala-galanya? Ku selalu mengharapkan kesudian KAU untuk menemani ku di setiap detik nafas ku, di setiap penjuru jasad ku dan dalam roh ku. Tetapi adakah KAU sudi menjadikan aku sebagai teman MU setelah aku membuatkan KAU marah padaku?.

Thursday, October 18, 2012

Monday's Surprise

15 Oktober 2012 ~ Kaki melangkah lesu ke luar pagar rumahku bagi mendapatkan Kancil biru ku yang tengah mengaum itu. Mak ditepi pagar menyapa dan memberitahu yang ada kucing putih kat dalam 'Rumah Belaan' [Kandang Haiwan Pengasih]. Dari mana datangnya dia ye? Tak sempat lagi nak berkenalan memandangkan jam dah menunjukkan 8.40 pagi. MOOD : tak sabar nak balik huhu walhal ofis pon belum sampai. =)

Wednesday, June 6, 2012

Yang Terindah



Cintai KEKURANGAN ku melebihi daripada KELEBIHAN ku
 Cintai KELEMAHAN ku melebihi daripada KEKUATAN ku
 Cintai KEBURUKAN ku melebihi daripada KECANTIKAN ku
 Cintai KEKHILAFAN ku melebihi daripada KESEMPURNAAN ku

Sunday, April 8, 2012

My Happy Family

~ untuk ingatan di hari tua ~

[ 27 September 1939 ] AYAH + MAK [ Oktober 1945 ]

Che Huzaini [ 19 June 1972 ] + Ismazaitulazura [ 16 March 1976 ]

Rosewani [26 January 1975 ] + Mohd Faizul [  ]
Nur Amni Syamim ----- [ 28 January 2002 ]
Aniq Nuqman ----- [ 12 March 2003 ]
Nur Auni Nashwa ----- [ 12 June 2008 ]
Aysa Qaisara ----- [ 10 March 2010 ]

Che Kamsani [ 23 August 1976 ] + Aza Azlina [ 28 October 1979 ]
Che Khallis Zafran ----- [ 14 June 2010 ]
Che Harriz Zuhayr ----- [ 15 November 2011 ]

Che Azizi [ 28 January 1979 ] + Salihatun [ 12 August 1979 ]
Aslam Muqhriz ----- [ 11 June 2007 ]
Nur Afrina Aldani ----- [ 3 June 2009 ]
Azmeer Mifzal ----- [ 19 October 2011 ]

Che Mohd Imran [ 7 Mei 1981 ] + Intan Mas Ayu [ 5 June 1981 ]
Che Muhammad Adam Irfan ----- [ 1 September 2009 ]
Marissa Nur Humaira ----- [ 29 September 2011 ]

Che Noorazma [ 16 Mei 1985 ]

Che Mohd Rizuan [ 4 September 1987 ]

    Friday, October 21, 2011

    15 Oktober 2011 sangat mengejutkan!

     Pussy

     Rico

    Pussy! Pussy!.. Selalunya bila dipanggil terus datang, best sangat ke tidur kt tengah jalan tu? Tiba-tiba terasa seakan sesuatu, aku mendekati Pussy, sayang Pussy dah xde ~ hanya ada kesan darah kat mulut dan hidung, aku hampir menitiskan air mata..

    "Pussy kenape tinggalkan saya? kenape tinggalkan Rico? kenape Pussy main kat tengah jalan?"

    Berita Gumbira 2011

    Dah tersangat lama rasanya ruangan blog tidak terisi, kesiyan dier ~ maap ye sayang ye, bkn bermaksud meninggalkan kamu utk BLOG CNcity's Enterprise tp kesempatan itu yg tidak mengizinkan ~ ekeke ape pon saye sayang kamu!

    Monday, August 9, 2010

    Salam Ramadhan

    Assalamualaikum wbt

    Sempena kedatangan RAMADHAN, CNcity's Boutique mengucapkan SELAMAT BERPUASA untuk anda semua, my followers, my customers dan sesapa sahaja y mengunjungi Blog CNcity's Boutique ini.. dengan harapan semoga anda semua sentiasa sehat dan jalanilah ibadat PUASA dan TARAWIH dengan penuh keikhlasan, khusyuk dan tawadhuk..

    Ikhlas,
    Admin
    CNcity's Boutique / Check-it-Out
    http://cncitysboutique.blogspot.com/
    http://checkitout2u.blogspot.com/

    Thursday, April 1, 2010

    HATI yang berkata-kata (^_^)

    Mata dah ngantuk sangat2 tapi saya terpanggil untuk melirikkan sepatah dua kata tulus dari hati ini.
    Pada saat dan ketika ini saya sepertinya merasakan
    ketenangan, kebahagian, keselesaan, keriangan, kewarasan aqal fikiran
    dan ke ke ke yang sememangnya positif.. ehe3 =)
    Walau telah banyak ujian dan cabaran dari kecil sehinggalah sekarang saya bangga
    kerna berjaya tempuhi selama hampir 25 tahun, mulanya rasa yang teramat berat untuk di dokong
    tanpa ayah, mak, dan adik-beradik [termasuk ipar2] yang lain dan tidak lupa jugak kepada semua teman, cikgu-cikgi, saudara mara,
    TERIMA KASIH
    yang tidak terhingga.

    anak-anak BUAH tersayam (^_^)

    Ayyak sangat-sangat gembira lah saya, tahun nih dapat anak buah baru sorang dan sorang lagi insyaallah June tahun nih ekeke =), besh kan? Sudah berapa orang ye anak buah saya? nti saya berkira-kira =). 

    Something to 
    ~ SHARE and to REMEMBER~

    Nur Amni Syamim
    Aniq Nuqman
    Aslam Muqhriz
    Nur Afrina Aldani
    Che Muhammad Adam Irfan
    Nur Auni Nashwa
    Aysa Qaisara

    Haa dah 7 dah ekeke cepatnye rasa.

    Friday, March 19, 2010

    foya2 and poyo2 @ Pantai Geting (^_^)

    Sekitar Pantai Geting, Tumpat

    15 Mac, Khamis malam~ Che Im n Cik Yu n Adam Irfan sampai kt umah =) yeayy ADAM dah balik.. Windunya kat dier. Pagi Jumaat bgn pagi2 kemas umah, bilik, cucian yang perlu dibereskan bertimbun dan mcm2 lagi lah, mandi dah pon selepas beresin cucian hik3.. Semenjak mak g HOLIDAY ni, saya bertambah rajin.. semua kene buat sendiri ekeke, penat seh! Che Im plak 'glenya' ajak aku p TESCO, nak beli lauk pauk.. nak masak ape xtahu lagik.. Balik then masak sama2 ngan Cik Yu ditemani Adam Irfan kat dapur, maklumlah Ayah n Che Im dah ke masjid..

    Petang, Che Zaini n Cik Zura plak balik~ so plan la untuk ke Pantai Geting, Tumpat. Ingatkan xbesh tempat tu tp anggapan saya salah la.. best sangat.. pantai yang sedang membagun hik3. Scroll lagi kalo nak nengok sesi bergambar kami =P

    Just Viewing my Editing (^_^)


    Cerita-cerita pada SENJA PERMAI, sangat 'cOol' n 'fresH'
    Petang ni actually ada janji temu ng si FARHAN
    [bekas pemain bola sepak yang telah tercedera hik3]
    skunk katanya nak join TEAM berBASIKAL lak
    ekeke =)

    Wednesday, December 16, 2009

    Makna Airmata~

    Pernahkah anda menangis?

    Jika menangis, apakah punca dan sebabnya?
    Menangis adalah fitrah manusia tetapi sebab tangisan akan memberikan harga dan nilai tersendiri. Allah yang menciptakan ketawa dan tangis, malah menciptakan sebab tercetusnya tangisan. Banyak air mata mengalir di dunia ini. Sumbernya dari mata, mengalir ke pipi terus jatuh ke bumi. Mata itu kecil namun ia tidak pernah kering. Ia berlaku setiap hari tanpa putus-putus. Seperti sungai yang mengalir ke laut tidak pernah berhenti! Kalaulah air mata itu terkepung, seperti air hujan, banjirlah dunia ini. Menurut Ibnul Qayyim ada beberapa jenis tangisan antaranya ialah:

    Thursday, December 3, 2009

    Sony Ericson AINO~



    Alhamdulillah mungkin rezeki ku cepat sket, 1 Disember 2009, AINO telah sah menjadi milikku~ bestnyer, hehe actually dah lama saya tak tukar fon, skang ada 3 bijik fon, nak jual ke? tapi model lama ada ke orang nak? xde 3G lak tuh huk3 atau pon simpan jer buat koleksi... biler boring pakai yang tu, tukar plak yang neh~~ boleh ke camtu.. but at dis moment, I LOVE my AINO la~ =). AINO.. AINO.. tak sangka betul lah ku akan berteman dengan mu ~  juz try out da CAMERA 8.1 MP [^_^].

    Friday, November 27, 2009

    Thursday, November 5, 2009

    William Shakespear

    Time is very slow for those who wait,
    very fast for those who are scared,
    very long for those who lament,
    very short for those who celebrate.
    But, for those who love, time is eternity.

    [William Shakespeare]

    Wednesday, November 4, 2009

    Secret of ur SMILE


    Semalam berFACEBOOK, ada somebody tanya apa rahsia saya~ selalu ceria. Hurmm macamane dia boleh tahu saya ceria yer~ hik3 bukannya dier kenal pon sayer, just facebook friend je.. biler di tanya dan disoal siasat, katernye melalui photo-photo shoot sayer.. kah3 kelakor kan? Apa RAHSIA sayer selalu ceria? Dari SENYUMAN ke dari MATA ke dari HIDUNG ke? ekeke tak tau la sayer pon.. yang penting dari mata jatuh ke HATI..

    Teman Berbicara~



    Siapakah teman anda untuk berbicara? bukan mengumpat ok! teman waktu anda rasa kesunyian, waktu anda rasa kehilangan, waktu anda merasakan diri tidak lagi dihargai, dan waktu-waktu yang anda menginginkan seseorang di samping anda.. Fikirkan dan renung-renungkanlah.. bolehkah anda menjawab persoalan ini dengan mudah atau anda perlu berfikir panjang untuk mendapat tahu siapakah dia?

    Bolehkah SOULMATE kita menjadi teman bicara? tapi siapakah SOULMATE kiter? Banyaknyer persoalan yang perlu di pertimbangkan~

    Atau adakah anda menjadikan boyfriend anda sebagai teman bicara anda? Bolehkah anda menaruh kepercayaan kepadanya, mendengar dan menyimpan rahsia anda?

    Saya plak suka sangat berkata-kata dengan PET saya iaitu KUCING saya.. di kala sedih, di kala terasa sunyi ~ i like to talk to her. Tidak kesahlah she can understand me or not but i trust she also can understand what we say. Adakah anda seperti saya? Mungkinkah anda fikir saya gila? Kalau ye, anda sememangnya silap perhitungan.. tapi berapa ramaikah di antara anda yang menjadikan PET anda sebagai teman bicara anda?

    Kucing mempunyai sifat manja dan memahami... Opss satu lagi suka menggoda hak3..
    So that lah I LIKE THEM VERY MUCH! Contohnya, bila anda sedih~ biler anda berbicara dengannya, anda akan rasa lebih tenang~ walaupon ianya tak pandai nak jawab pape tapi dari wajahnya, anda pasti tahu bahawa dia memahami dan menyelami isi hati anda.. Sifatnya yang manja menceriakan anda sebenarnya, dan sifatnya yang suka menggoda itu menjadikan anda rasa seperti dihargai.. CUBALAH! That's really really nice~~ =)

    Friday, October 30, 2009

    Sweetest Surprise! March 2008


    Sedang asyik sayer meng'iron' baju tadi teringat moment masa convocation sayer hehehe~ Moment yang sangat berharga bagi saya.

    Saya ke Universiti Utara Malaysia awal berbanding FAMILY, tempahan bilik beres dah~ mintak tolong somebody booking penginapan Family saya di University Inn, (16 March 2008).

    My convocation diadakan di DEWAN MUADZAM SHAH [MAS], tp persiapan di dewan lain hik3, tak ingat la nama khas dewan tu~